Speciaal voor jou: lunchbox-inspiratie

Je kind elke dag een lunchbox meegeven met een gevarieerde en gezonde inhoud is soms best een klus...

Je kind elke dag een lunchbox meegeven met een gevarieerde en gezonde inhoud is soms best een klus. Daarom zes tips om de lunchbox te vullen. Overleg met je kind hierover is belangrijk. Dingen die hij of zij lekker vindt, eet je kind immers ook eerder op.

Tip 1: crackers en beleg

Vul de broodtrommel met wat crackers en doe er verschillende soorten beleg bij. Een beetje worst, een beetje kaas, zuivelspread en wat gesneden groente. Geef je kind dit mee en leg uit dat het de bedoeling is dat hij of zij de crackers in de pauze zelf belegt met wat hij of zij lekker vindt.

Tip 2: makkelijke spiesjes
Het oog wil ook wat als het op eten aankomt. Dat geldt niet alleen voor volwassenen, maar ook voor je kind. Geef eens een makkelijke spies mee. Je kunt die met van alles en nog wat maken. Denk aan een in stukjes gesneden boterham of pitabroodje afgewisseld met een stukje komkommer, een plakje worst, kaas en een cherrytomaatje. Een spies met allerlei fruitsoorten kan natuurlijk ook.

Tip 3: pastasalade

Heb je wat macaroni over? Maak dan een lekkere pastasalade voor je kind. Hiermee kun je eindeloos variëren. Maak de salade af met geplozen kip, voeg er een gekookt eitje aan toe, breng op smaak met zongedroogde tomaten of maak een groentepastasalade. Vergeet geen bestek mee te geven!

Tip 4: creatieve boterham

Is je kind gek op een boterham? Dat hoeft niet saai te zijn als je er een feestelijke boterham van maakt. Steek er vlaggetjes in, maak eens een broodje in plaats van een boterham met kaas of vleeswaren. Stop er wat worteltjes bij. Of fruit, zoals druiven en watermeloen.

Tip 5: wrap

Veel kinderen zijn dol op wraps. Je kunt een lekkere wrap maken met zuivelspread, kipfilet, tomaat en komkommer. Een wrap met pindakaas en banaan valt ook vaak goed in de smaak.

Tip 6: briefje

Wat een echte verrassing kan zijn voor je kind, is een leuk briefje in de lunchbox met een lieve tekst speciaal voor hem of haar. Zeker weten dat je kind daarvan gaat glimmen.

En uiteindelijk is er natuurlijk ook helemaal niets mis met een lekkere bruine boterham met kaas of worst. Veel plezier met uitproberen!

 

Mei - lunchbox Mei - lunchbox